top of page
IMG_3087b.jpg

Na-zomer BBQ 2021

 

Een zomerbarbecue in de herfst, dat kan alleen maar gezellig zijn. De Bubbledivers verlieten talrijk hun warme nestjes om het nestje van Tom en Lot nog warmer te maken. De guacamole, de aperitiefrookworsten en de vriendschappen waren vurig, de drankjes verfrissend. Met dank aan de Werkgroep Evenementen voor een puike organisatie!

DSC00027.jpg

Ledenvergadering 2020

 

Op 28/01/2020 vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. Onze voorzitter gaf een uitgebreide presentatie van wat we afgelopen jaar hebben gedaan en wat we het komend jaar mogen verwachten. Ook onze jaarlijkse Buddy en Wally van het jaar werden verkozen. Delphine werd onze nieuwe buddy van het jaar wegens haar onvermoeibare inzet in de club. Niet alleen zet ze zich in voor al de administratie van de club maar ook de evenementen worden door Delphine en haar werkgroep verzorgd. Jeroen werd onze Wally, hij verloor zijn duikbril op onze duikreis naar Mexico, al een geluk was Alexander daar om de bril op te vangen! Onze Wally kon er zelf jammer genoeg niet bijzijn, we doen dan maar alsof met een getrukeerde foto.

75204508_2610348952359613_48855948476054

Ola Bubbledivers, Tequilla! Mexico 2019

Dit jaar trokken we met 15 Bubbledivers op clubreis naar Mexico. We trokken naar de jungle van Tulum om daar de ondergrondse cenotes te gaan ontdekken. Daar  werden omgedoopt tot volwaardige cavern-divers. Ter plaatse verbleven we in het complex van Underworld Tulum, 4 gidsen, die ons telkens rond 8u30 ‘s morgen kwamen halen, begeleiden ons naar de cenotes. Op de laatste dag zijn we naar de zee getrokken. In Playa del Carmen hebben we nog 3 keer in de zee gedoken, waarvan onze laatste duik een bullshark-duik was! Als cadeau had de club een professionele onderwater-fotograaf voorzien die ons allemaal persoonlijk in beeld bracht, dankjewel aan de club en aan Tom St. George. 

IMG_2287lowres cc.jpg

Zomer BBQ wordt zomer ontbijt! 

Tradities zijn er om verbroken te worden. 

 

In plaats van een zomer BBQ heeft onze werkgroep evenementen een zomerontbijt georganiseerd! Dit overheerlijk ontbijt ging door op het domein van de Tuinen van Willem Burssens (www.tuinenburssens.be). Een prachtige rustgevende omgeving, met prachtige flora. Vijfenveertig leden genoten van een zondagochtend in goed gezelschap en een overheerlijk buffet.

GOPR0462.jpg

Clubreis Egypte 2018

Eat, sleep, dive, repeat: de korte samenvatting van onze clubreis in Egypte.

We zijn in Hurghada vertrokken met een liveaboard om de noord-wrakkenroute van de rode zee te gaan verkennen. Deze liveaboard was onder leiding van de Discovery Divers, met 2 ervaren instructeurs Zizo en Ahmed om ons onder water te begeleiden.

 

We hebben de eer gehad om de Thistlegorm, Giannis D, tegeltjeswrak en nog vele anderen te mogen verkennen. Het zijn niet alleen de wrakken die de moeite zijn in de rode zee, maar ook het onderwaterleven: schildpadden, dolfijnen, steenvissen, krabben, vuurkoralen, spaanse danseressen (de vis, niet de echte danseres :-) ), … en nog vele anderen zijn we tegengekomen.  17 Bubbledivers, 20 duiken, 8 wrakken. Wat een topreis!

IMG_5526.jpg

Zomerduik Vinkeveense Plassen 2018

Een feestdag is voor Bubbledivers niet per se een rustdag. Op 15 augustus trokken we naar de Vinkeveense plassen om door de plaatselijke duikschool door de eilanden gegidst te worden. Kapitein Maurits nam ons mee naar drie eilanden om daar de onderwaterwereld te ontdekken. Aan eiland 9 doken we vooral langs groene zones, veenwanden en een paar wrakjes. Eiland 2 staat bekend om de zandzuiger, die met zijn 16 meter diepte in een behoorlijk koude omgeving lag voor de dappere natpakkers. Eiland 8 was een mooie afsluiter. Daar gingen we in de snoekentuin met succes op zoek naar vissen die op de zandbanken van de zon genoten. We sloten de prachtige duikdag af met een barbecue, verzorgd door de lokale Scuba-Academie. Bedankt Nederlandse vrienden, jullie zien ons zeker terug!

Bubbledivers in Germany! - Clubweekend Kreidesee

De Bubbles trokken in het hemelvaartweekend naar Hemmoor, Duitsland om er de Kreidesee te ontdekken. Duiken in de oude ondergelopen cementfabriek is een unieke ervaring. De zeilboot, het vliegtuig, de Rüttler en de haai zijn onder water al van twintig meter ver te zien. Wie zweeft door de verbogen stalen constructies van het Spaghettimonster waant zich even op een andere planeet. De werkgroep evenementen ontving de soms verkleumde duikers 's middags met heerlijke broodjes op het zonovergoten gras naast de duikput. Slapen deden we in de appartementen van de Ferienwohnung aan de buitenkant van de camping. Wie er niet bij was, heeft ongelijk!

Can you survive? GetWet Maritiem 2018

Hurray, we got wet today! Op zondag 11 maart trokken 20 Bubbledivers de grens over naar Rotterdam om een dagje 'Get wet' te beleven. We kregen 7 opdrachten die we in het water moesten uitvoeren. Oefeningen gaande van ontsnappen uit een 'auto' in het water tot een gekapseisde boot opnieuw recht zetten werden volledig uitgelegd en rustig uitgevoerd. Daarna was het tijd voor 'the real stuff': bliksem, regen, duisternis, hoge golven en dezelfde oefeningen in een iets stresserendere omgeving. Een dag vol kracht, handige trucjes en vooral de goede team spirit!

Wat gaan we doen? - Ledenvergadering 2018

Onze jaarlijkse ledenvergadering ging door op donderdag 18 januari. Voorzitter Bart deed de plannen en cijfers voor 2018 met veel joie de vivre uit de doeken. De zotste nieuwtjes voor dit jaar? We gaan in de herfstvakantie op clubreis naar Egypte en er komt een fantastische jassenlijn met ons logo op. Uiteraard werden ook de buddy en loser van het jaar verkozen: Emannuelle kreeg voor haar tomeloze inzet voor onze club de titel van buddy van het jaar. Koen, Landy, ging met de titel loser van het jaar naar huis. Hij probeerde afgelopen jaar met de bbq onze camping op Zeelandweekend in brand te steken.Gelukkig werd een ware ramp op het nippertje vermeden. Na afloop van de ledenvergadering gingen we op z'n bubbles eentje drinken om te klinken op het nieuwe haar. Voor sfeer en gezelligheid? Een dikke tien!

Nieuw jaar, nieuwe look

Hoera! Het is eindelijk zover! Na maanden zwoegen en zweten kunnen we jullie onze nieuwste creatie voorstellen. De nieuwe webstek van de Bubbledivers moet een houvast zijn voor bestaande leden, maar ook nieuwe leden overtuigen om voor onze gezellige club te kiezen. We zijn heel blij dat we jullie vanaf nu dus kunnen onthalen op onze vernieuwde website, want stilstaan is achteruitgaan!

Lijst, lijst en nog eens lijst - Clubreis Thailand

Eenentwintig Bubbledivers trokken afgelopen herfstvakantie naar Thailand om er de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Samen verkenden ze de negen verschillende Similan Islands. En of ze verwend werden! Het arsenaal aan vissen en koralen was gigantisch. De vele doktersvissen, puffers, blauwgevlekte rogjes,... deden aan Egypte denken. Nieuw waren de vele naaktslakken in al hun vormen en gedaantes, zeepaardjes, zwart-wit gestreepte slangetjes enzovoort. Ook boven het wateroppervlak zat de sfeer goed, al zal dat niet aan de veelvuldige rijstmaaltijden met kip gelegen hebben. Ze waren nu eenmaal in Thailand, nietwaar? Het was alleszins een duikreis om nooit te vergeten! 

bottom of page